Як я навчилася готувати яловичий бульйон
Довгий час я думала, що приготувати гарний бульйон неймовірно важко. Мої експерименти майже завжди закінчувалися каламутну рідину з непевним смаком, а яловичина нагадувало підошву. Тому я обмежувалася швидкими розчинними супами, хоча дуже хотіла про ідеальну наваристу, прозору та запашну юшку, яку можна було скуштувати в гарних закладах.

Все змінилося, після того як я знайшла в мережі сайт https://masterdoma.vinnytsia.ua/. Там було стільки всього цікавого! Переглядаючи різноманітні рецепти, я натрапила на той самий — «Яловичий бульйон з овочевими галушками». Варто зазначити, що я зосередилася виключно на бульйоні, базова основа став для мене справжнім одкровенням.

Дію я за таким алгоритмом:

1. Як було зазначено з [я придбала яловичину на кістці — мені порадили взяти голяшку. Залила її холодною водою, так, щоб рідина повністю покривала шматок.
2. Нагрівала вміст на великому вогні. Обов'язково слід — видалити піну, що піднявся. У минулому я пропускала цей крок, і юшка завжди була мутною.
3. Зменшила вогонь до мінімуму, щоб вода ледь-ледь тремтіла. Додала головку цибулі, корінь моркви, лаврушку, духмяний перець і дрібок солі. І залишила все це нудитися майже на три години, накривши каструлю.
4. Процідила готовий бульйон. На подив, він був ідеально прозорим, з красивим бурштиновим відтінком і запахом, що дражнив ніс, що в домі запахло справжнім домашнім затишком.

Відтоді я готую цей бульйон часто і залюбки. Його використовую як базу для моїх улюблених супів, чи просто самостійною стравою, яку я сервірую з рубаною зеленню та сухариками. І кожного разу, коли знімаю пробу свого кулінарного шедевру, я згадую той самий сайт, який відкрив для мене секрети справжнього кухарського мистецтва.

Information

Users browsing this forum: ujiboowug and 10 guests